Na hlavný obsah

Mikulec čelí odvolávaniu už po šiesty raz. Vláda ho podporí

Návrh považuje za neopodstatnený.

Mikulec čelí odvolávaniu už po šiesty raz. Vláda ho podporí
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec čelí odvolávaniu v NR SR. Foto: TASR

Vláda nesúhlasí s návrhom skupiny poslancov Národnej rady SR na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Rozhodla o tom na svojom stredajšom (27. 4.) rokovaní.

Vláda považuje návrh na odvolanie Mikulca za neopodstatnený. „O Robertovi Ficovi priami svedkovia svedčia, že vytváral zločinecký systém a opakovane zneužíval postavenie verejného činiteľa na účel kriminalizácie svojich politických oponentov a masívneho tunelovania verejných prostriedkov,“ uvádza sa v stanovisku.

Vláda v stanovisku zdôraznila, že „kľúčový člen organizovanej zločineckej skupiny s názvom Smer-SD Bernard Slobodník tvrdí, že bola to jedna organizovaná zločinecká skupina cieľavedome konajúca v prospech určitej skupiny ľudí z vysokej politiky, vysokého biznisu a v prospech svojich vlastných záujmov. Bola to arogancia moci, beztrestnosti a možnosti dosiahnutia všetkého.“

Vláda: Fico vytvára ilúziu o spiknutí

Podľa vlády sa Fico napriek tomu dva roky snaží vytvoriť ilúziu o ‚spiknutí‘ sa jeho vlastných ľudí proti nemu. „Preto jeho slová nemajú žiadnu váhu a vláda SR nesúhlasí s vyslovením nedôvery ministrovi vnútra, ktorý garantuje slobodný výkon poslania všetkým statočným vyšetrovateľom,“ dodáva vláda v stanovisku vlády.

Mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu Mikulca inicioval opozičný Smer-SD. Najnovšie ministrovi opozícia vyčíta medializované informácie o jeho údajnom priamom zasahovaní do „živých“ trestných vecí. Mimoriadna schôdza sa má začať v stredu (27. 4.) od 14.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko