Na hlavný obsah

Na obnovu domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi daruje premiér 200 000 eur

Financie vyčlenení z rezervy predsedu vlády.

Na obnovu domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi daruje premiér 200 000 eur
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Na obnovu domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi, ktorý koncom marca zničil rozsiahly požiar, daruje predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) 200 000 eur. Financie vyčlenení z rezervy predsedu vlády. Heger o tom informoval na sociálnej sieti.

„Pred takmer mesiacom seniori čelili ničivému požiaru, ktorý ich pripravil o zázemie. Bolo veľkým šťastím v nešťastí, že nikto neprišiel o život, a to vďaka rýchlemu nasadeniu bezpečnostných zložiek a odvážnym opatrovateľkám, ktoré pacientov premiestnili do bezpečia,“ skonštatoval premiér.

„Rezerva predsedu vlády nesmie slúžiť na výstrelky, ale na skutočnú pomoc ľuďom v núdzi a zmysluplné spoločenské projekty,“ podotkol. Pripomenul tiež zneužívanie inštitútu rezervy predsedu vládu v minulosti.

Finančnú pomoc vo výške 100 000 eur v súvislosti s požiarom poskytne mestu aj Košický samosprávny kraj (KSK). Krajskí poslanci to v pondelok (25. 4.) schválili počas zasadnutia Zastupiteľstva KSK. Peniaze pôjdu z rezervného fondu na odstraňovanie následkov požiaru a škôd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko