Na hlavný obsah

Neďaleko rezidencie britského premiéra zatkli muža s nožom

Nik sa nezranil, tvrdí polícia.

Neďaleko rezidencie britského premiéra zatkli muža s nožom
Ilustračné foto - hliadkujúci britský policajt. Foto: TASR/AP

Britská polícia v pondelok (18. 4.) uzavrela ulicu v centre Londýna, ktorá sa nachádza neďaleko oficiálnej rezidencie britského premiéra Borisa Johnsona. Sídli na nej tiež niekoľko britských ministerstiev. Polícia oznámila, že tam zatkla mladého muža, ktorý mal pri sebe nôž, píše Reuters.

Ulicu Whitehall, na ktorej okrem iného sídlia i britské ministerstvá financií, zahraničných vecí či obrany a ktorá vedie priamo k úradu a rezidencii britského premiéra na Downing Street, v pondelok zablokovali policajnými zábranami.

Londýnska polícia neskôr na twitteri uviedla, že na mieste zasahovala pre nehodu, pričom pri zásahu zadržala jednu osobu. Nekonkretizovala však, čo presne sa na mieste stalo.

„Zadržali sme 29-ročného muža. Nevieme o žiadnych ranených, verejnosti tiež nehrozí žiadne známe riziko,“ uviedla polícia londýnskej mestskej časti Westminster.

Londýnska Metropolitná polícia (MPS) neskôr vo vyhlásení uviedla, že zatknutý muž bol ozbrojený a mal pri sebe nôž.

„Ráno okolo 8.50 h konfrontoval 29-ročný muž dvoch príslušníkov polície ministerstva obrany. Policajti požili elektrický paralyzér a obmedzili muža na slobode. Nehlásili žiadne zranenia,“ uviedla MPS vo vyhlásení.

Tá zároveň uviedla, že v súvislosti s incidentom začala vyšetrovanie. „Muž bol zadržaný pre podozrenie, že sa pokúsil spáchať vraždu a pre držbu útočnej zbrane,“ uviedla polícia s tým, že si nemyslí, že sa tento incident spája s terorizmom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet