Na hlavný obsah

Nové opatrenia proti covidu budú známe až po Veľkej noci

Počet pacientov i pozitívne testovaných stále klesá.

Nové opatrenia proti covidu budú známe až po Veľkej noci
Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). Foto: TASR

Epidemická situácia na Slovensku sa „výraznejšie zlepšuje“. Uviedol to v utorok (12. 4.) šéf Inštitútu zdravotných analýz (IZA) Matej Mišík. Zdôraznil, že naďalej klesá počet pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 aj pacientov s koronavírusom.

„Pacientov v nemocniciach s covidom je menej ako 1 700. Klesli aj príjmy do nemocníc – minulý týždeň to bolo cca 150 pacientov denne. Sme takmer na úrovni, kde začínala táto vlna. Výraznejšie klesá aj pozitivita testov,“ spresnil.

Najviac pozitívnych prípadov aktuálne eviduje západné Slovensko – Bratislava a okresy Senec a Pezinok. V Senci je incidencia 900, pričom celoslovenský priemer je aktuálne pod hodnotou 500, priblížil Mišík.

Zopakoval, že v rámci aktuálnych protipandemických opatrení sa po Veľkej noci očakáva stretnutie konzília odborníkov a hygienikov. Potom sa bude diskutovať aj o povinnosti nosenia respirátorov. Dovtedy sa pravidlá meniť nebudú. „Odporúčanie počas Veľkej noci je ponechať opatrenia, lebo bude dochádzať k masovejším stretnutiam ľudí – napríklad v kostoloch,“ dodal Mišík.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) k otázke reprofilizovaných nemocničných lôžok povedal, že krajina stále potrebuje aspoň 1 700 covidových lôžok. „Ak bude počet pacientov klesať, budeme ich počet znižovať,“ doplnil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko