Na hlavný obsah

Odesa v noci na nedeľu čelila leteckým útokom

Kyjev má za sebou pokojnú noc.

V Odese sa v nedeľu (3. 4.) v skorých ranných hodinách ozvali viaceré výbuchy, napísala s odvolaním sa na svedka agentúra Reuters. Mestská rada podľa agentúry Unian potvrdila, že Odesa čelí vzdušným útokom ruských síl a oznámila, že časť ruských rakiet zničila protivzdušná obrana.

„Odesa. Vojna pokračuje. Nepriateľ bude porazený. Neprepadajte panike a riaďte sa poplašnou signalizáciou,“ uviedol na sociálnej sieti hovorca odeskej vojenskej oblastnej správy.

V niektorých častiach Odesy, prístavného mesta na pobreží Čierneho mora, prepukli požiare a nad mestom je vidieť dym. V Odeskej oblasti v noci vyhlásili letecký poplach. Úrady obyvateľom mesta odporučili, aby zatvorili okná a skryli sa na bezpečnom mieste, informovala agentúra Unian.

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov podľa agentúry TASS uviedol, že „vysoko presné“ strely v nedeľu ráno zničili ropnú rafinériu a tri sklady pohonných hmôt pri Odese. Rafinéria podľa neho zásobovala ukrajinské vojská pri Mykolajive.

Naopak Kyjev má podľa spravodajstva Unian za sebou pomerne pokojnú noc. Ruskí vojaci sa sťahujú od ukrajinskej metropoly, rovnako ako od Černihivu na severe krajiny, a sústreďujú sa teraz na iné oblasti, najmä na východe krajiny.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom poslednom videovyhlásení varoval, že Rusko sa chystá popri Donbase zamerať aj na juh Ukrajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet