Na hlavný obsah

Pád diaľničného mosta na Spiši je opäť na súde. Obžalovaná statička neprišla

Pri tragédii v roku 2012 zahynuli štyria muži.

Na Okresnom súde v Spišskej Novej Vsi pokračoval súdny proces v prípade pádu rozostavaného diaľničného mosta pri Iliašovciach na Spiši. Na pojednávaní vypovedali ďalší svedkovia nešťastia.

Pri tragédii v roku 2012 zahynuli štyria muži. Obžalobe čelí nemecká statička. Tá mala podľa obžaloby chybne vypočítať statiku podpornej mostnej konštrukcie.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Stredajšie (20. 4.) hlavné pojednávanie v prípade zrútenia diaľničného mosta pokračovalo výsluchmi štyroch svedkov nešťastia. 

“Z pravej strany stál pumpár a z ľavej strany bol druhý pumpár. Ten z pravej strany, ten mladší ten zomrel. Ten druhý prežil. To sme sa na seba stihli len pozrieť a videli sme, ako oni už padajú dole. Ozvala sa rana a už nám zmizli z dohľadu. Chvíľu na to už sme padali aj my dole,” opísal poškodený robotník Miroslav.

“Celá tá konštrukcia sa zrútila aj so mnou. Ja som ostal v troskách – pričupený, zavalený. Mal som šťastie, že ma nič neprepichlo,” nadviazal naňho ďalší poškodený robotník Marek.

Okrem svedkov vypovedal aj zástupca poškodenej Národnej diaľničnej spoločnosti. Tá si uplatnila nárok na náhradu škody vo výške vyše 96 000 eur. Ani na toto pojednávanie obžalovaná statička neprišla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny