Na hlavný obsah

Parlament by sa mal žiadosťou o vydanie Fica do väzby zaoberať vo štvrtok

V stredu ho bude riešiť mandátový výbor NR SR.

Parlament by sa mal žiadosťou o vydanie Fica do väzby zaoberať vo štvrtok
Na snímke poslanec NRSR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR

Národná rada (NR) SR by sa mala žiadosťou na vzatie poslanca a lídra Smeru-SD Roberta Fica do väzby zaoberať vo štvrtok (28. 4.) ráno. Vyplýva to z návrhu programu 65. schôdze parlamentu.

Žiadosť na vzatie Fica do väzby má v stredu (27. 4.) riešiť aj mandátový a imunitný výbor NR SR. Zasadnutie výboru zvolala jeho predsedníčka Anna Andrejuvová (OĽANO) na 12.00 h.

Ozrejmila, že ak žiadosť nestihnú v stredu prerokovať do 14.00, keď by mala pokračovať parlamentná schôdza, bude sa ňou výbor zaoberať opäť od 19.00 h.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Súmrak obvinila Fica s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Kaliňáka poslal ŠTS do väzby

Kaliňáka polícia aj zadržala, o jeho vzatí do väzby už rozhodol i Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, obvinený podal sťažnosť. Rozhodovať o ňom teda bude Najvyšší súd (NS) SR.

Žiadosť o súhlas so vzatím Fica do väzby podal Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v piatok (22. 4.). Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko