Na hlavný obsah

Paulína Fialková bude pokračovať v biatlonovej kariére

Jej mladšia sestra sa zatiaľ nerozhodla.

Paulína Fialková bude pokračovať v biatlonovej kariére
Slovenská biatlonistka Paulína Fialková. Foto: TASR

Paulína Fialková bude pokračovať v biatlonovej kariére. „Rozhodla som sa, že minimálne jednu sezónu potiahnem,“ povedala s tým, že jej mladšia sestra Ivona sa ešte nerozhodla.

„Je dosť možné, že pôjdem ďalej sama, pretože Ivona si vypýtala dlhší čas na oddych a rozmyslenie si, či chce ďalej profesionálne pretekať. Budem rešpektovať jej rozhodnutie a chápať ju, ak sa rozhodne ukončiť kariéru,“ dodala Fialková.

Kráľovná biatlonovej stopy 

Športovkyňu vyhlásili v utorok (26. 4.) v Banskej Bystrici za Kráľovnú biatlonovej stopy sezóny 2021/2022. V pretekoch Svetového pohára v nórskom Osle sa dostala na pódium v stíhacích pretekoch, keď obsadila tretie miesto.

Prenikavý výsledok dosiahla aj na zimnej olympiáde v Pekingu, kde v stíhačke skončila na desiatej priečke. Vlani vyhrala anketu Henrieta Horvátová a predvlani Ivona Fialková.

„Veľmi sa z tohto ocenenia teším. Je to vzdanie holdu mojim výsledkom v uplynulej sezóne, ktoré môžu byť vždy lepšie, ale boli lepšie než v predchádzajúcich rokoch, za čo som rada. Snažila som sa vydať zo seba maximum, pekné výsledky som dosiahla či už na olympiáde, alebo v závere sezóny v poslednom trimestri. Som rada, že som mohla byť v svetovej špičke,“ uviedla Fialková.

Prezident SZB Peter Vozár netajil radosť z rozhodnutia Paulíny Fialkovej pokračovať v profesionálnej kariére. „Potešilo ma to. Ambíciou zväzu je vytvoriť maximálne možné podmienky pre každého jedného športovca a o to zvlášť, ak je to taký kvalitný športovec, akým je Paulína. Urobíme všetko pre to, aby pokračovala dlhšie než len jednu sezónu.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport