Na hlavný obsah

Podvodníci obrali dôchodkyňu o takmer 60 000 eur, vydávali sa za policajtov

Odborníci upozorňujú, aby si najmä seniori dávali pozor.

Podvodníci obrali dôchodkyňu o takmer 60 000 eur. O časť majetku ju pripravili dosiaľ neznámi páchatelia, ktorí sa vydávali za policajtov.

Odborníci upozorňujú, aby si najmä seniori overovali podozrivé telefonáty a nikomu neodovzdávali peniaze alebo finančné prístupové kódy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Sedemdesiatosemročnej pani z Kremnice zavolal neznámy muž. Predstavil sa ako pracovník Poštovej banky s tým, že jej o polhodinu poštárka donesie doporučený list.

O niekoľko minút jej zavolal druhý muž, ktorý sa vydával za policajta. Oznámil jej, že sledujú ozbrojeného páchateľa, a že si má pobaliť všetky cenné veci a vyhodiť ich z balkóna, aby ich mohli vziať na políciu.

Dôchodkyňa preto vyhodila kufor, kde bolo približne 60 000 eur, pred dom. Zobrali ho neznámy muž a neznáma žena, ktorí z miesta ihneď ušli

„Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Za takýto zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Podvodníci hľadajú rôzne spôsoby, ako vylákať, najmä od seniorov, finančnú hotovosť či bankové údaje. Odborníci zdôrazňujú, že banky od svojich klientov nikdy nežiadajú heslá, prístupové kódy či peniaze v hotovosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko