Na hlavný obsah

Polícia začala trestné stíhanie v prípade zrážky auta a električky v Košiciach

Pri nehode zomrel vodič auta.

Trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia začala polícia v súvislosti s pondelkovou (25. 4.) zrážkou električky MHD a osobného auta na Štúrovej ulici v Košiciach, pri ktorej prišiel o život 78-ročný muž. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Podľa doterajších zistení viedol Košičan osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felicia po Štúrovej ulici v smere od Dunajskej ku Kuzmányho ulici.

„Avšak z doposiaľ nezistených príčin prešiel za zastávkou električiek MHD Idanská do protismeru, následne sa s vozidlom vrátil naspäť na električkový koľajový pás a za križovatkou ulíc Štúrova – Idanská sa vozidlo čelne zrazilo s električkou,“ spresnila s tým, že vodiča auta sa neporadilo zachrániť.

Dychová skúška vodiča električky bola negatívna. „To, či alkohol alebo iné omamné a psychotropné látky požil pred jazdou nebohý vodič, ale aj to, či príčinou tragédie bola náhla zdravotná indispozícia, bude zisťované pri nariadenej pitve,“ dodala Ivanová.

Ako presne k tejto nehode došlo, bude podľa jej slov predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny