Na hlavný obsah

Polícia zadržala Ľudovíta Makóa a Borisa Beňu

Zadržanie sa má týkať prípadu Vladimíra Pčolinského.

Polícia zadržala Ľudovíta Makóa a Borisa Beňu
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia zadržala bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa a bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa Beňu. Potvrdil to hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Krajská prokuratúra, ktorá prípad dozoruje, nateraz podľa slov hovorcu nebude poskytovať bližšie informácie. Podľa portálu tvnoviny.sk mali Makóa zadržať pre krivú výpoveď a prísahu, Beňu pre krivé obvinenie, prísahu a výpoveď. Prípad sa má týkať skutku, pre ktorý sú obvinení bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský a podnikateľ Zoroslav Kollár.

Obhajca Beňu Peter Kubina považuje obvinenie a trestné stíhanie za účelovo vyfabrikované a nezákonné. „Hlavným účelom pravdepodobne je vytvoriť kulisy a zámienku pre generálnu prokuratúru na opätovné zrušenie obvinenia vzneseného voči osobe V. P. podľa paragrafu 363 Trestného poriadku, pretože toto stíhanie sa po jeho prvom zrušení obnovilo a ďalej prebieha,“ skonštatoval na sociálnej sieti.

Vedľajší účel vidí v odstrašení a znechutení všetkých, ktorí v poslednom období vypovedajú o závažnej korupčnej a organizovanej trestnej činnosti.
      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko