Na hlavný obsah

Poľnohospodárska platobná agentúra bude opäť vyplácať platby

Pozastavili ich v júni minulého roku.

Poľnohospodárska platobná agentúra bude opäť vyplácať platby
Na snímke generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss. Foto: TASR

Poľnohospodárska platobná agentúra (PPA) začína posielať platby, ktoré pozastavila ešte v júni uplynulého roka. Informoval o tom v pondelok (4. 4.) generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss.

„Minulý týždeň došlo na vláde k uzneseniu, ktorým sa platby opätovne spustia a môžeme začať s ich postupným vyplácaním,“ povedal Kiss.

Všetky platby nevyplatia

Priblížil, že platby bude agentúra vyplácať po rade. PPA ich však nevyplatí úplne všetky, ale len približne 700 v celkovej hodnote 80 miliónov eur.

Minimálne 162 platieb v objeme zhruba 34 miliónov eur nevyplatia. „Čiže zistili sme určité nezrovnalosti a aktívne komunikujeme s orgánmi činnými v trestnom konaní a finančnou správou,“ povedal.

„Najskôr sa budeme zaoberať platbami po lehote, teda tými, ktoré mali byť už vyplatené. Následne vyplatíme miestne akčné skupiny. Potom budeme vyplácať ďalšie platby podľa harmonogramu, ako sme ich prijali,“ uviedol.

Vyplácať budú na základe akreditácie, ktorú PPA dostala v októbri minulého roku. „Je to hlavne dodržiavanie hospodárnosti vynaložených finančných prostriedkov a dodržiavanie pravidiel konfliktu záujmov,“ skonštatoval riaditeľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet