Na hlavný obsah

Predbežné vyšetrovanie neodhalilo príčinu nehody čínskeho lietadla

To sa zrútilo pred mesiacom.

Predbežné vyšetrovanie neodhalilo príčinu nehody čínskeho lietadla
Záchranári a dobrovoľníci si tromi minútami ticha uctievajú pamiatku 132 obetí havárie čínskeho lietadla. Foto: TASR/AP

Predbežné vyšetrovanie nezistilo príčinu havárie lietadla leteckej spoločnosti China Eastern Airlines. To sa zrútilo koncom marca v odľahlej horskej oblasti na juhu Číny. Vyplýva to zo správy o vyšetrovaní zverejnenej v stredu (20. 4.), píše agentúra AFP.

Stručná správa Čínskeho úradu pre civilné letectvo (CAAC) neposkytla bližšie detaily týkajúce sa možnej príčiny nehody. Vyšetrovateľom sa doposiaľ podarilo zistiť, že výber posádky lietadla ako i zamestnancov údržby „zodpovedal požiadavkám“.

„Certifikát o spôsobilosti pre prevádzku havarovaného lietadla bol platný,“ uvádza sa v správe. Pred letom tiež nehlásili chybu, náklad lietadla neoznačili ako nebezpečný a nezaznamenali ani abnormality pri prevádzke navigačných a monitorovacích zariadení, uvádza CAAC.

Spoločnosť China Eastern už skôr uviedla, že ani jeden z pilotov lietadla nie je podozrivý zo zavinenia nehody. Lietadlo sa zrútilo po tom, ako stratilo spojenie s kontrolnou vežou.

Podľa údajov portálu FlightRadar24.com sa lietadlo s označením MU5735 nachádzalo vo výške približne deväť kilometrov, keď začalo prudko klesať. Za niečo vyše minúty stratilo viac ako šesť výškových kilometrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet