Na hlavný obsah

Premiér podporuje vydanie Fica do väzby. O jeho obvinení som sa dozvedel z médií, vyhlásil

Odmietol, že obvinenie Fica je politickou objednávkou.

Premiér podporuje vydanie Fica do väzby. O jeho obvinení som sa dozvedel z médií, vyhlásil
Na snímke premiér Eduard Heger v relácii RTVS Sobotné dialógy. Foto: RTVS

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyhlásil, že podporuje vydanie poslanca Roberta Fica na väzobné trestné stíhanie. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Fico neváhal zneužívať orgány činné v trestnom konaní na politický boj. Spomeňte si, ako na tlačových konferenciách mával daňovými materiálmi Igora Matoviča či hovoril o Andrejovi Kiskovi,“ uviedol.

Heger zásadne odmietol, že obvinenie Fica je politickou objednávkou. „Nie je to so súhlasom politických špičiek, nikto sa ma na to nepýtal, dozvedel som sa to z médií,” vyhlásil.

Heger: Nechajme vyšetrovateľov vyšetrovať

Robert Fico uviedol, že obvinenia sú vymyslené s cieľom zatvoriť jemu i Smeru „opozičné ústa“. Vyhlásil tiež, že ide o koniec demokracie na Slovensku.

„Samozrejme, že Fico z toho robí politický proces. Nič iné mu neostáva,“ reagoval premiér. „Obvinili ich orgány činné v trestnom konaní, nie politici,“ zdôraznil.

Premiér tiež hovoril o tom, že zo strany opozície vidí politický tlak vyvíjaný na vyšetrovateľov. „Nechajme vyšetrovateľov vyšetrovať. Potrebujeme týchto ľudí chrániť, aby sa mohli venovať svojej práci.“

Heger zdôraznil, že orgány činné v trestnom konaní majú jeho dôveru. Verí, že podozrenia sú podložené dôkazmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko