Na hlavný obsah

Pri pakistanskom nálete v Afganistane zomrelo vyše 40 civilistov, tvrdí Taliban

Lietadlá bombardovali štyri dediny.

Pri pakistanskom nálete v Afganistane zomrelo vyše 40 civilistov, tvrdí Taliban
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najmenej 46 civilistov vrátane detí zahynulo a ďalších 20 ľudí utrpelo zranenia v noci na sobotu (16. 4.) pri náletoch pakistanských vzdušných síl a raketových útokoch v provinciách Chóst a Kunár na východe Afganistanu. Informovali o tom agentúra DPA a televízia TOLOnews.

Miestny predstaviteľ Talibanu pre DPA uviedol, že lietadlá bombardovali štyri dediny v okrese ležiacom na juhu provincie Chóst. O život prišlo najmenej 40 ľudí vrátane piatich detí.

Obeťami náletov sú členovia troch rodín, ktorí prišli pred niekoľkými rokmi zo susedného pakistanského regiónu Severný Vaziristan po vojenskej operácii.

https://twitter.com/AlamZaibPK/status/1515229513302659075

Jeden zo svedkov útokov citovaný TOLOnews uviedol, že bombardovanie sa začalo o tretej hodine ráno miestneho času. Podľa úradov provincie Kunar sa jeden z okresov stal cieľom pakistanského raketového útoku, pri ktorom zahynulo najmenej šesť ľudí.

Afganské ministerstvo zahraničných vecí si po útokoch predvolalo pakistanského veľvyslanca, ktorému tlmočilo svoj protest.

Útoky pakistanských síl v provinciách Kunar a Chóst odsúdil na twitteri aj bývalý afganský prezident Hamíd Karzaj, podľa ktorého ide o porušenie suverenity Afganistanu i medzinárodných noriem a zločin proti ľudskosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet