Na hlavný obsah

Pri povodniach v Juhoafrickej republike zomrelo najmenej 20 ľudí

Ďalší čakajú na záchranu.

Pri povodniach v Juhoafrickej republike zomrelo najmenej 20 ľudí. Počet obetí podľa úradov môže ešte stúpať. Mnoho ľudí je nezvestných, pátracie akcie pokračujú. Ľudia čakajú na záchranu na strechách zaplavených domov, informovala stanica BBC. Niektoré miestne médiá píšu o 45 obetiach.

Najviac správ o obetiach na životoch prichádza z mesta Durban v provincii KwaZulu-Natal na pobreží Indického oceánu. Zábery na sociálnych sieťach ukazujú zaplavené domy a autá, rýchlo sa pohybujúce hnedé vody i zosuvy pôdy. Podľa miestnych médií je pre evakuáciu k dispozícii len jeden vrtuľník.

Zrútené mosty aj domy

Voda a bahno zablokovali cestu medzi najväčším juhoafrickým prístavom Durban a Johannesburgom. Povodne zmietli tiež niekoľko mostov na pobrežnej rýchlostnej ceste N2, uviedla agentúra Bloomberg a zverejnila fotografie.

„Je to úplná nočná mora, veľa zosuvov bahna, obetí, zrútených domov,“ povedal agentúre AFP jeden zo zachránených Garrith Jamieson.

Meteorológovia na utorok (12. 4.)hlásia ďalší dážď, rovnako aj na nadchádzajúci veľkonočný víkend. Úrady vyzvali obyvateľov dažďom postihnutých oblastí, aby nevychádzali von. Zatvorené zostanú pravdepodobne aj školy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet