Na hlavný obsah

Robert Fico prišiel vypovedať na políciu

Obvinený je okrem iného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Robert Fico prišiel vypovedať na políciu
Obvinený expremiér a líder Smeru-SD Robert Fico prichádza vypovedať na Prezídium PZ 26. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR

Obvinený expremiér a líder Smeru-SD Robert Fico prišiel v utorok (26. 4.) doobeda vypovedať na policajné prezídium v Bratislave.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Súmrak obvinila Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Tibor Gašpar.

Žiadosťou prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o vzatie poslanca parlamentu Fica do väzby by sa mala Národná rada (NR) SR zaoberať vo štvrtok (28. 4.). Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

Kaliňáka polícia aj zadržala, o jeho vzatí do väzby už rozhodol i Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, obvinený podal sťažnosť.

V utorok (26. 4.) ráno prišiel na zopár minút do budovy policajného prezídia aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

„Dnes sú naplánované viaceré procesné úkony vo viacerých veciach. S Norbertom Bödörom absolvujeme jednoduchý úkon, ktorý by som nerád špecifikoval,“ povedal jeho obhajca Michal Mandzák.

Norbert Bödör svoju krátku prítomnosť na policajnom prezídiu nechcel komentovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko