Na hlavný obsah

Slovenskú Vietnamku odsúdili v Nemecku za pašovanie Vietnamcov do krajiny

Proces sa začal v januári.

Berlínsky súd vyniesol verdikt nad dvomi Vietnamkami, z ktorých jedna – Huong G. – má aj slovenské občianstvo. Hlavná obžalovaná dostala tri a pol ročný trest odňatia slobody.

Bývalú tajomníčku Únie vietnamských žien na Slovensku odsúdili na podmienečný trest jeden a pol roka. Bolo to za organizovanie pašovania Vietnamcov cez Slovensko do Nemecka. Tretí obžalovaný nemecký občan dostal peňažný trest.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Prípad vyvolal v Nemecku veľký rozruch, lebo v čase zásahu polície vlani v máji vyšlo najavo niekoľko podobných prípadov pašovania vietnamských žien s cieľom prostitúcie.

Proces sa začal v januári a štátna prokuratúra požadovala pre obžalované Vietnamky vysoké nepodmienečné tresty odňatia slobody. Verdikt bol napokon nečakane mierny.

„Jedna z obžalovaných bola odsúdená pre nútenú prostitúciu a iné delikty na tri roky a šesť mesiacov odňatia slobody. Ďalší obžalovaný nemecký občan dostal peňažný trest a bol oslobodený spod obžaloby. Tretia obžalovaná so slovenským občianstvom dostala podmienečný trest jeden a pol roka pre organizovanie pašovania cudzincov,“ uviedla Lisa Janiová, hovorkyňa berlínskeho trestného súdu.

Podľa hovorkyne nej rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko