Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Hokejisti Slovana postúpili do finále. Vyzvú Nitru

O triumfe rozhodli v predĺžení siedmeho duelu.

Tipos extraliga: Hokejisti Slovana postúpili do finále. Vyzvú Nitru
Na snímke gólová radosť hokejistov Slovana. Foto: TASR

Hokejisti Slovana Bratislava postúpili do finále Kaufland play-off Tipos extraligy. Nastúpia v ňom proti HK Nitra. Rozhodol o tom utorkový (19. 4.) siedmy zápas semifinále. V ňom Bratislavčania zdolali HC Košice 3:2 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:3.

Zápas sledovalo 10 016 divákov, čo je rekordnou návštevou tejto sezóny.

V zápasoch tejto série triumfovali vždy len domáce tímy. Slovan ju odštartoval po víťazstvách 5:2 a 6:2, doma zvíťazili Košice dvakrát 3:1. V piatom zápase vyhral Slovan 3:2, v šiestom Košičania 4:2.

Prvá tretina

Už po trinástich sekundách sa do dobrej pozície dostal Takáč, z pravej strany namieril len do brankára. Košice potom odpovedali dvoma akciami, najmä strela Klhůfka spomedzi kruhov bola nebezpečná.

Ďalšiu vážnejšiu šancu mal v 5. minúte Matoušek, keď šikovne tečoval strelu Valacha. Na ďalšie šance sa čakalo dlhšie, obe mužstvá prehusťovali stredné pásmo. O rozruch sa postaral tri a pol minúty pred koncom Breton, ale ani na dvakrát nenamieril presne.

Druhá tretina

Druhú tretinu odštartovala nepresná strela Haščáka, bol to už 14. strelecký pokus Slovana oproti štyrom pokusom Košičanov. Streleckú prevahu Slovan napokon zužitkoval v 25. minúte. Takáč vystrelil z osi klziska, pred Riečickým ešte puk tečoval Harris – 1:0.

Slovan po góle ešte pridal, skvelú možnosť ponúkol Jääskeläinenovi Takáč, ale fínsky krídelník nezdvihol puk ponad brankára. Domáci hnaní vypredanou halou chceli dať aj druhý gól, blízko mal k nemu Bezák, ale strelu z ľavého kruhu Riečický chytil.

Dve minúty pred koncom druhého dejstva hrali Košice presilovku, no v oslabení unikol Rapuzzi a poslal Slovan do dvojgólového vedenia.

Tretia tretina a predĺženie

Po prestávke pokračovala hra v réžii zverencov Andreja Podkonického, ale len do 47 minúty. Košičania sa snažili o kontaktný gól, ale dlho sa nedostali do nebezpečného zakončenia. Potom však napriahol od modrej čiary Deyl a puk zastavila až sieť – 2:1.

O ďalších 33 sekúnd sa presadil bekhendovou strelou aj Paršin a vyrovnal. Hostia po tomto góle ožili, niekoľko striedaní mali hru v rukách, potom sa dianie na ľade vyrovnalo.

Slovan mal na konci tretej tretiny možnosť rozhodnúť v presilovke, ale zápas napokon dospel do predĺženia.

V ňom sa hralo len 61 sekúnd, keď sa odrazený puk dostal na hokejku Ziga a ten prudkou strelou rozhodol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport