Na hlavný obsah

Tomáš Szabó sa priznal k príprave vrážd prokurátorov

Svoje konanie oľutoval.

Tomáš Szabó sa priznal k príprave vrážd prokurátorov
Na archívnej snímke uprostred Tomáš Szabó počas verejného zasadnutia na Najvyššom súde (NS) SR v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Foto: TASR

Tomáš Szabó, ktorý je právoplatne odsúdený na 25 rokov väzenia, sa priznal k plánovaniu a príprave vrážd Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho. 

„Chcel by som podať vyhlásenie – cítim sa byť vinný a ľutujem to,“ vyhlásil Szabó na súde. Na otázku, či sa priznáva ku všetkým skutkom reagoval, že áno.

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa vo štvrtok (14. 4.) opätovne začal proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v prípade plánovanej vraždy prokurátorov. Na mieste je redaktor RTVS Juraj Mikula.

Prokurátor Matúš Harkabus navrhol súdu, aby Tomáša Szabóa nevylúčil na samostatné konanie tak, ako to urobil pred dvomi rokmi v prípade Miroslava Marčeka.

Bývalý policajt Szabó je za vraždu novinára právoplatne odsúdený na 25 rokov nepodmienečne a obvinený v prípade príprav vrážd prokurátorov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko