Na hlavný obsah

Ukrajina odrazila na východe sedem nepriateľských útokov, tvrdí armáda

Do ofenzívy zapojená veľká časť ruskej armády.

Ukrajina odrazila na východe sedem nepriateľských útokov, tvrdí armáda
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinská armáda na východe krajiny odrazila sedem nepriateľských útokov. Uviedol to ukrajinský generálny štáb. V meste Kreminna ale pokračujú boje v uliciach, čo znemožňuje evakuáciu civilistov, informovala v utorok (19. 4.) agentúra AP.

Podľa šéfa ukrajinskej bezpečnosti rady Oleksija Danilova sa ruským jednotkám podarilo preraziť obranu len na dvoch miestach.

Zapojili údajne veľkú časť armády

Ukrajinskí predstavitelia v pondelok (18. 4.) večer uviedli, že Rusko začalo svoju očakávanú ofenzívu na Donbase. Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského do ofenzívy zapojili veľkú časť ruskej armády.

Ruské jednotky podľa Danilova zaútočili po celej dĺžke vojnového frontu v Luhanskej, Doneckej a Charkovskej oblasti. Preraziť sa im podarilo ukrajinskú obranu v dvoch bodoch – v meste Kreminna a v jednej ďalšej menšej obci.

V meste pokračujú pouličné boje

Podľa nemenovaného zdroja z ukrajinskej armády v meste Kreminna pokračujú pouličné boje medzi ruskými a ukrajinskými jednotkami, napísala agentúra AP.

Gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj uviedol, že mesto je pod ťažkým delostreleckým ostreľovaním, kvôli čomu horí niekoľko bytových budov.

Ukrajinskej tlači povedal, že Rusi v meste postupujú tak, že všetko zrovnávajú so zemou. Podľa neho majú Rusi mesto pod kontrolou, čo ale odmietol poradca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovyč.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet