Na hlavný obsah

Naď: Ukrajina nás požiadala o opravu jej vojenskej techniky

Či sa tak udeje, zatiaľ nie je jasné.

Naď: Ukrajina nás požiadala o opravu jej vojenskej techniky
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR

Ukrajina požiadala Slovensko o to, aby sa na našom území opravovala poškodená ukrajinská bojová technika. Pred stredajším (6. 4.) rokovaním vlády to povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

„Spýtali sa nás, či by slovenské opravárenské podniky vedeli opraviť ich poškodenú techniku – to znamená, že by k nám technika prišla, my by sme ju opravili a poslali naspäť na Ukrajinu,“ priblížil minister.

Dodal, že zatiaľ o tom len rokujú a doteraz nepadlo žiadne finálne rozhodnutie, či na takúto pomoc Slovensko pristúpi alebo nie. „Ak by sme to robili, tak by sme to robili na štandardnej komerčnej báze. Tie podniky sú súkromné, nemôžu robiť len tak zadarmo,“ skonštatoval.

Česko má poslať tanky a vozidlá

Minister uviedol, že tiež má informácie o tom, že Česká republika poskytne Ukrajincom tanky a bojové vozidlá. „Je to plne v súlade s chartou OSN, Ukrajina má právo sa brániť proti agresorovi,“ povedal.

Dodal, že Slovensko si podobný krok dovoliť nemôže. „Oni sa takto rozhodnúť mohli, keďže v minulosti, na rozdiel od nás, robili veľké akvizície do pozemných síl a tieto poskytnuté vozidlá nie sú nosnou technikou pre ich pozemné sily, ale ide skôr o uložený materiál pre prípadnú mobilizáciu,“ ukončil Naď.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko