Na hlavný obsah

V newyorskom metre hlásili streľbu alebo explóziu, vážne zranených je najmenej 16 ľudí

Polícia pátra po útočníkovi.

V newyorskom metre hlásili streľbu alebo explóziu, vážne zranených je najmenej 16 ľudí
Zhromaždenie orgánov činných v trestnom konaní na mieste streľby v newyorskej štvrti Brooklyn. Foto: TASR/AP

V stanici metra 36th Street station v New Yorku bolo v utorok (12. 4.) vážne zranených najmenej 16 ľudí. Polícia vyšetruje možnú streľbu alebo explóziu.

Incident sa stal v rannej dopravnej špičke. Ako píšu viaceré médiá, polícia našla na mieste výbušninu. Kvôli hláseniu o dyme v metre zasahovali aj hasiči, uviedol ich hovorca.

Na stanici sa údajne strieľalo

The New York Times informuje, že podľa predbežných správ bolo postrelených päť ľudí. Polícia hľadala muža s plynovou maskou a oranžovou stavebnou vestou, uviedol predstaviteľ polície. Viacerí svedkovia uviedli, že muž bol oblečený ako zamestnanec newyorského Mestského dopravného úradu (MTA). Aktuálne nie je známy jeho motív.

Polícia neskôr spresnila, že na stanici metra sa už nenachádzajú „žiadne aktívne výbušné zariadenia“. Televízia ABC uviedla, že počas incidentu na mieste pravdepodobne vybuchla dymovnica.

Obmedzenie strelných zbraní

Incident sa odohral deň po tom, ako americký prezident Joe Biden oznámil plány na sprísnenie nariadenia o neregistrovaných a ťažko vystopovateľných strelných zbraniach, ktoré sa dajú poskladať doma.

Tri štvrtiny všetkých vrážd v USA sú spáchané strelnými zbraňami a počet predaných pištolí, revolverov či pušiek neustále stúpa.

Ako uvádza stránka Gun Violence Archive, strelné zbrane v USA majú na svedomí každoročne 40 000 úmrtí. Súčasťou tejto štatistiky sú však aj samovraždy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet