Na hlavný obsah

V okrese Trebišov takmer došlo k tragédii, autobus sa zasekol na koľajniciach

Situáciu zachránil duchaplný rušňovodič.

Na železničnom priecestí medzi obcami Veľaty a Čerhov sa takmer stala tragédia. Diaľkový autobus, ktorý šoféroval 29-ročný vodič z Moldavska, zostal zakliesnený medzi závorami. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

V autobuse sa nachádzalo 19 ľudí. Ako doteraz zistila polícia, vodič nerešpektoval blikajúce výstražné signály na závorách.

„Navyše, vodič mal v dostatočný rozhľad a výhľad na prichádzajúci vlak, no aj napriek tomu vošiel s autobusom do priestoru železničného priecestia, na ktorom sa v čase jeho prejazdu spustili všetky závory a autobus tak na ňom zostal zakliesnený,“ priblížila polícia.

Rušňovodič blížiaceho sa vlaku však použil rýchlobrzdu a zastavil vlak asi 15 metrov pred priecestím. Vodičovi autobusu následne pomohol okoloidúci vodič opustiť priestor priecestia. Moldavský šofér potom pokračoval v ceste smerom k Trebišovu.

„Zastavili ho však policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Michaľany, podrobili dychovej skúške, avšak prítomnosť alkoholu sa u neho nepotvrdila,“ uviedla polícia. Negatívnu dychovú skúšku mal aj rušňovodič, pri incidente sa nikto nezranil.

Nezodpovedný vodič skončil po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov v cele policajného zaistenia. Policajti ho už obvinili z trestného činu všeobecného ohrozenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny