Na hlavný obsah

Vo vojne na Ukrajine padol ďalší ruský generál

V Petrohrade sa konal jeho pohreb.

Vo vojne na Ukrajine padol ďalší ruský generál
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri bojoch na Ukrajine zomrel ďalší ruský generál, zástupca veliteľa 8. armády ruských ozbrojených síl, Vladimir Petrovič Frolov. Informovala o tom agentúra TASS. Podľa britského denníka Daily Mail tak Rusko od začiatku útoku na Ukrajinu prišlo už o ôsmeho generála.

V Petrohrade sa v sobotu (16. 4.) konal generálov pohreb. „Vladimir Petrovič Frolov zomrel statočnou smrťou v boji s ukrajinskými nacionalistami. Obetoval svoj život, aby deti, ženy a starí ľudia v Donbase už nepočuli výbuchy bômb,“ citovala agentúra TASS gubernátora Petrohradu Alexandra Beglova.

Prvým ruským generálom, ktorý zahynul pri bojoch na Ukrajine, sa už koncom februára stal generálmajor Andrej Suchoveckij, ktorý velil jednej výsadkovej divízii a bol zástupcom veliteľa 41. armády.

Podľa BBC je nezvyčajné, aby vysokopostavení armádni činitelia figurovali priamo na bojisku či v bezprostrednej blízkosti bojov. Vystavujú sa tak zvýšenému nebezpečenstvu.

Viacerí západní predstavitelia sa domnievajú, že niektorí ruskí generáli sa takto správajú, aby získali určitú kontrolu nad vojenskými operáciami v tých oblastiach, kde sa ich vojakom nedarí napredovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet