Na hlavný obsah

V Tatrách stále lyžujú. Sezónu poznačilo pomalé uvoľňovanie pandemických opatrení a prajné počasie

Menšie strediská už sezónu ukončili.

V Tatrách stále lyžujú. Sezónu poznačilo pomalé uvoľňovanie pandemických opatrení a prajné počasie
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Silný mráz a sneženie dočasne zlepšili podmienky na lyžovanie v Tatrách. Menšie strediská v okolí už väčšinou sezónu ukončili. Ich prevádzkovatelia ju hodnotia ako veľmi dobrú.

Jeden z posledných záchvevov zimy sem na Skalnaté pleso priniesol desať centimetrov čerstvého snehu a ráno mráz mínus desať stupňov Celzia.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Sneh je úplne super, podmienky sú vynikajúce. Bol krásny marec, takže si myslím, že minimálne do začiatku mája bude lyžovačka,“ hovorí lyžiar v Lomnickom sedle.

Vo Vysokých Tatrách lyžujú už 114 dní. Sezónu poznačilo pomalé uvoľňovanie pandemických opatrení a veľmi prajné počasie.

Veria, že sneh na zjazdovkách vydrží až do Veľkej noci

„Ak to porovnáme s obdobím pred covidom, tak sme zhruba na 70 percentách návštevnosti,“ vyhlásil Marián Galajda, hovorca tatranských lyžiarskych stredísk.

V podtatranských strediskách Lučivná a Lopušná dolina v pondelok (4. 4.) tiež poriadne mrzlo, ale tam už počasie neriešia. Snežné delá aj vleky už zopár dní stoja.

„Sezónu sme ukončili pred dvomi týždňami, posledným víkendom,“ povedal Ľubomír Kozubík, konateľ strediska Lopušná dolina.

Kým malé strediská bilancujú, vo Vysokých Tatrách veria, že sneh na zjazdovkách vydrží až do Veľkej noci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet