Na hlavný obsah

Výstavbu úseku diaľnice D1 Hubová ‒ Ivachnová čiastočne pozastavili

Súvisí to s nevyplatením niektorých zhotoviteľov zo strany NDS.

Výstavbu úseku diaľnice D1 Hubová ‒ Ivachnová v okolí Ružomberka čiastočne pozastavili. Prerušenie prác súvisí s nevyplatením niektorých zhotoviteľov zo strany Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Termín dokončenia úseku sa tak môže posunúť. Ružomberčania na obchvat mesta čakajú roky.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pätnásťkilometrový úsek severnej diaľnice D1 začali stavať koncom roka 2013. Za viac ako 8 rokov výstavbu niekoľkokrát prerušili. Najnovšie práce utíchli pre nevyplácanie stavbárov zo strany NDS.

„Zhotoviteľ pochopiteľne nebude takto vykonávať práce ďalej na vlastné triko, za vlastné peniaze. Výstavba je pozastavená z dôvodu, ktorý je pre nás nepochopiteľný, že nie sú zabezpečené financie. Dlh je tam podľa našich informácií cez 30 miliónov eur,“ hovorí Tomáš Mišovič, poradca primátora mesta Ružomberok.

Doležal: NDS uhradila všetky faktúry

„Stále platí to, že intenzívne rokujeme so zhotoviteľom. Chcel by som poopraviť jednu vec s tou faktúrou ‒ NDS uhradila všetky faktúry, ktoré jej stavebný dozor doručil,“ tvrdí minister dopravy Andrej Doležal. (nom. Sme rodina).

RTVS sa niekoľkokrát pokúsila skontaktovať s jedným zo zhotoviteľov stavby spoločnosťou OHL, ale neúspešne.

Úsek diaľnice Hubová ‒ Ivachnová by výrazne odľahčil dopravu v Ružomberku. Šoférom, ktorí pokračujú ďalej na východ, smerom na Prešov a Košice, by cestu skrátil o 16 minút.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny