Na hlavný obsah

Žena dobrovoľne odovzdala podvodníkom takmer 65 000 eur

Polícia vyzýva ľudí, aby boli obozretní.

Žena dobrovoľne odovzdala podvodníkom takmer 65 000 eur
Ilustračná snímka eurobankoviek. Foto: TASR

Polícia SR na sociálnej sieti informovala, že vo štvrtok (28. 4.) sa istá žena stala obeťou podvodu, pri ktorom ju obrali dovedna o takmer 65 000 eur. V popoludňajších hodinách neznámy páchateľ zatelefonoval žene s tým, že sa vydával za šéfa krajskej bezpečnosti jednej z bánk.

Povedal, že jej chcú „heknúť“ účet a aby zachránila, čo sa dá, naviedol ju na vklad 10 000 eur na vopred zriadený účet v inej banke.

„Následne na to mala poškodená vybrať z bankomatu ďalšiu finančnú hotovosť v hodnote 2 800 eur a tú spolu s ďalšími 10 000 eurami previezť a vložiť na rovnaký účet,“ priblížila polícia.

Po týchto prevodoch šla osobne na pobočku banky, kde požiadala, aby jej previedli na bežný účet zo sporiaceho sumu 42 000 eur.

„Ďalší deň ju kontaktoval neznámy muž, ktorý sa predstavil ako príslušník Policajného zboru. Ten poškodenú inštruoval, pýtal sa čo bude mať ďalší deň oblečené čo aj uviedla,“ dodala polícia.

Ráno nasledujúceho dňa dostala ďalší telefonát s inštrukciou, aby nešla do práce autobusom, ale taxíkom. Poškodená vo štvrtok prišla do banky a vybrala 42 000 eur v hotovosti. Vložila si ich do ruksaku.

„Následne vyšla z nákupného centra, kde na ňu čakalo vopred dohodnuté vozidlo a šoférovi odovzdala tento ruksak s hotovosťou, ten ho zobral a odišiel,“ ukončila polícia. Dovedna tak obeť podvodu odovzdala páchateľom 64 800 eur.

Polícia vyzýva občanov k obozretnosti. „Buďte obozretní, nedôverujte neznámym osobám, ktoré Vás telefonicky alebo elektronickou formou kontaktujú, požadujú Vaše údaje k bankovým službám. Za žiadnych okolností tieto údaje neposkytujte!“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko