Na hlavný obsah

Autobus sa zrazil s kamiónom, z miesta vážnej nehody hlásia mnoho zranených

Úsek cesty policajti už sprejazdnili.

Autobus sa zrazil s kamiónom, z miesta vážnej nehody hlásia mnoho zranených
Autobus po zrážke s kamiónom. Foto: Facebook/Polícia - Trnavský kraj

Na ceste medzi Galantou a Sládkovičovom došlo k vážnej nehode nákladného auta s autobusom. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Pri zrážke utrpelo zranenia dvanásť ľudí, z toho tri osoby ťažké zranenia. Ostatní vyviazli s pomliaždeninami, otvorenými ranami a zlomeninami.

Autobus, ktorý viezol približne 20 cestujúcich, skončil po náraze mimo cesty. Vodič autobusu pravdepodobne dostal mikrospánok. „Prešiel do protismeru a bočne narazil do malej dodávky, prerazil zvodidlá a skončil mimo vozovky. Zachytil ho bilbord vedľa cesty,“ informovala v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko redaktorka RTVS Lucia Hamran Kollárová.

Vodič autobusu utrpel vážne zranenia

Vodič autobusu utrpel ťažké zranenia, leteckí záchranári ho museli previezť do nitrianskej nemocnice. „Podľa aktuálnych informácií by mal byť stabilizovaný a mimo ohrozenia života,“ dodala Kollárová. Vodič kamióna vyviazol bez zranení.

V autobuse sa viezlo aj niekoľko študentov, žiadny z nich neutrpel zranenia. Pokračovali v ceste náhradným autobusom. Medzi zranenými boli len dospelé osoby.

Nehodu vyšetrujú ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti, príčiny stále nie sú jasné. Prípad si prevzal galantský vyšetrovateľ.

Polícia musela uzavrieť hlavný ťah medzi Galantou a Sládkovičovom v oboch smeroch. Cesta je však teraz už plne prejazdná.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny