Na hlavný obsah

Belehrad ochromili bombové hrozby, úrady evakuovali školy a zablokovali mosty

Polícia neskôr uviedla, že žiadne výbušniny nenašla.

Belehrad ochromili bombové hrozby, úrady evakuovali školy a zablokovali mosty
Na ilustračnej snímke žena pred srbskou vlajkou. Foto: TASR/AP

Srbské hlavné mesto Belehrad v pondelok (16. 5.) ochromilo množstvo bombových hrozieb – týkali sa škôl, mostov, reštaurácií i futbalového zápasu, informovala agentúra AP.

V metropole sa v čase špičky zastavila doprava, keďže policajti zablokovali mosty. Polícia neskôr uviedla, že žiadne výbušniny nenašla. Kto za e-mailovými hrozbami stojí, nie je zatiaľ jasné.

Evakuovali takmer sto základných škôl

Úrady kvôli vyhrážkam evakuovali takmer 100 základných škôl, niekoľko reštaurácií, nákupných centier, mosty, zoologickú záhradu, letisko, železničnú stanicu a vodárenskú spoločnosť.

„Aj keď sa hrozby zdajú falošné, nemali by sme ich brať na ľahkú váhu,“ povedal podpredseda srbskej vlády Branko Ružić.

Srbské bulvárne denníky uviedli, že všetky vyhrážky „prišli zo zahraničia ako znamenie nátlaku“ kvôli tomu, že Belehrad odmietol zaviesť sankcie proti Rusku za jeho inváziu na Ukrajinu.

Tieto správy nebolo možné nezávisle overiť. Úrady neoznámili, kto je podľa nich za hrozbami, ktorých intenzita v posledných dňoch narastala.

Národná letecká spoločnosť Air Srbsko podľa AP čelila v posledných mesiacoch viacerým bombovým hrozbám, keď napriek západnému leteckému embargu ako jediná európska spoločnosť, okrem tureckých dopravcov, zachovala pravidelné lety do Ruska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet