Na hlavný obsah

Ďalší ruskí vojaci stoja pred ukrajinským súdom

Obvinili ich z porušenia vojenských zvyklostí.

Dvanásť rokov odňatia slobody žiada obžaloba pre dvoch ruských vojakov, ktorí čelia obvineniu, že sa na Ukrajine dvakrát podieľali na ostreľovaní civilných cieľov. Pri týchto útokoch v Charkovskej oblasti na východe krajiny zničili obytné domy a tiež veterinárnu školu. Informoval o tom vo štvrtok (26. 5.) spravodajský server Meduza.

https://twitter.com/helply11/status/1529787556958814208

Dvaja ruskí vojaci, Alexander Bobykin a Alexander Ivanov, vo štvrtok stáli pred okresným súdom v Kotolve v Poltavskej oblasti. Obaja čelia obžalobe z porušenia vojnového práva a zvyklostí a 12-ročný trest, ktorý pre nich žiada obžaloba, je maximálny možný.

Verdikt má súd vyniesť 31. mája. Na fotografii zo štvrtkového pojednávania súdu sa obžalovaní objavili v súdnej sieni oddelení sklom.

V pondelok (23. 5.) uložil súd v Kyjeve doživotný trest dvadsaťjedenročnému ruskému seržantovi Vadimu Šišimarinovi, ktorého zistil vinným zo spáchania vojnového zločinu. Šišimarin podľa záveru súdu 28. februára v obci Čupachivka na severovýchode Ukrajiny na rozkaz iného ruského vojaka zastrelil z okna auta dvadsaťšesťročného Ukrajinca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet