Na hlavný obsah

Dôchodca prišiel o celoživotné úspory. Vyšetrovanie priviedlo políciu k vedúcej pošty

Peniaze údajne skončili na účte súkromnej firmy ako platby za upratovacie služby.

Osemdesiatnik z Holíc pri Dunajskej Strede prišiel o životné úspory na účte. Jeho rodina to zistila až po tom, čo o podobnom prípade počula v médiách. Nitky vedú na miestnu poštu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Moja švagriná sa dočítala v novinách, že vo Veľkom Mederi zmizli peniaze z účtu- išla do poštovej banky a tam skoro odpadla, že aj z nášho účtu zmizli peniaze,“ hovorí Lívia Kopfmahler, dcéra poškodeného seniora.

Z päťdesiattritisíc eur, ktoré si 82-ročný dôchodca z Holíc roky šetril na termínovanom účte, zostalo 1 900. Prvé peniaze zmizli začiatkom roka 2020.

Peniaze údajne skončili na účte súkromnej firmy ako platby za upratovacie služby. Tie si však podľa dcéry a nevesty seniora, nikto nikdy neobjednal.

Hneď som zavolala svokrovi. A svokor hovoril, že nie ja nechodím nikam, veď je covid, ani do kostola už nechodí,“ priblížila Tünde Brunczviková, nevesta poškodeného seniora.

Dôchodca navyše zle vidí a podpísať sa mu už robí problém. Vyšetrovanie priviedlo políciu k mladej vedúcej pošty v Holiciach. Prokurátor ju obžaloval – spolu s mužom, s ktorým to údajne celé naplánovala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko