Na hlavný obsah

Dodávky vakcín proti covidu do viacerých lekární pozastavili

Dôvodom sú neuhradené pohľadávky.

Dodávky vakcín proti koronavírusu do viacerých lekární pozastavili. Dôvodom sú neuhradené pohľadávky. Farmaceutická spoločnosť tvrdí, že pre nedostatok peňazí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Farmaceutická spoločnosť IMUNA PHARM lekárňam neuhradila faktúry za distribúciu očkovacích látok. Dlhuje im približne 150 000 eur. Slovenskej lekárnickej komore preto došla trpezlivosť.

„Aplikácia na objednávanie vakcín na očkovanie proti ochoreniu covid-19 je dočasne pozastavená z dôvodu neuhradených pohľadávok verejných lekární za všetky doteraz zabezpečené a dodané vakcíny, ktorými bolo zaočkovaných približne 240 000 občanov Slovenskej republiky. Prípadné otázky, podnety a sťažnosti prosím smerujte na Ministerstvo zdravotníctva,“ píše web vakcinaciacovid.sk

Spoločnosť tvrdí, že nemala peniaze. „Z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov. Veľkú časť pohľadávok už uhradili a zvyšok uhradia v najbližšej dobe,“ uvádza spoločnosť IMUNA PHARM v písomnom stanovisku.

Firma na otázku RTVS, prečo nemala peniaze na vyplatenie pohľadávok, do uzávierky neodpovedala. Rezort zdravotníctva tvrdí, že na vine nie je.

„Ministerstvo zdravotníctva tomuto zmluvnému partnerovi uhradilo finančné prostriedky za distribúciu vakcín lekárňam,“ informovala Petra Lániková, hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko