Na hlavný obsah

Druh mal týrať družku, tá pred ním vyskočila z okna

Prípad z Myjavy už rieši polícia.

Druh mal týrať družku, tá pred ním vyskočila z okna
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: RTVS

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Novom Meste nad Váhom obvinil 43-ročného muža z Myjavy zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Informovala o tom Polícia SR z Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti.

„Doposiaľ vykonaným vyšetrovaním sme zistili, že obvinený muž spôsoboval fyzické a psychické utrpenie svojej družke a to tak, že ju opakovane fyzicky napádal a vulgárne jej nadával,“ napísala polícia.

Priblížila, že muž mal ženu počas pracovného týždňa kontrolovať a neustále jej telefonovať. Vyžadoval od nej videohovory, aby vedel, čo presne robí. Tiež jej mal zakázal stretávať sa s kamarátkami.

„Fyzické násilie v tejto rodine vyústilo až do toho, že poškodená v obave o svoj život a zdravie vyskočila cez okno z bytu po tom, ako mal obvinený zamknúť dvere bytu, zobrať jej kľúče a aj telefón,“ opísala udalosť polícia.

Žena si predtým zavolala policajnú hliadku, ktorá muža zadržala. Vyšetrovateľ po spracovaní všetkých potrebných procesných úkonov spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Na rozhodnutie o nej si počká v policajnej cele.

„Obvinený bol už v minulosti súdne trestaný za násilnú trestnú činnosť. Tentoraz mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ ukončila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko