Na hlavný obsah

Elon Musk pozastavil svoje plány na odkúpenie twitteru

Poukázal na spamové účty.

Elon Musk pozastavil svoje plány na odkúpenie twitteru
Elon Musk Foto: TASR/AP

Najbohatší človek na svete a šéf spoločnosti Tesla Elon Musk v piatok (13. 5.) oznámil, že „dočasne pozastavil“ plán na kúpu sociálnej siete twitter za 44 miliárd dolárov. Odôvodnil to snahou určiť presný počet spamov a falošných účtov na platforme.

To je ďalší zvrat po náznakoch o internom napätí a zmätkoch v súvislosti s navrhovanou akvizíciou. Informovala o tom agentúra AP.

Zdá sa, že Musk, ktorý hovoril o tom, ako vyčistí twitter a vyrieši jeho problémy s falošnými účtami a spamom, má pochybnosti o tom, či ich spoločnosť nenahlasuje príliš málo, konštatuje AP.

Musk vo svojom príspevku na sociálnej sieti poukázal na štvrťročnú správu twitteru, ktorú Reuters zverejnil 2. mája. Podľa nej tvorili falošné alebo spamové účty v 1. štvrťroku menej ako 5 % „speňažiteľných denných aktívnych používateľov“ spoločnosti.

„Dohoda o (akvizícii) twitteru je dočasne pozastavená. Čakajú sa podrobnosti podporujúce výpočet, že spam/falošné účty skutočne predstavujú menej ako 5 % užívateľov,“ povedal Musk. Tým naznačil, že je skeptický, pokiaľ ide o taký nízky počet.

Z toho však nie je jasné, či môže problém zastaviť dohodu. Akcie twitteru aj Tesly zamierili opačným smerom. Akcie Twitteru klesli o 18 % a akcie Tesly, ktoré Musk navrhol použiť na financovanie transakcie s twitterom, vyskočili o 5 %.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet