Na hlavný obsah

Finančník Martin Kvietik zostáva vo väzbe

Obhajoba podala sťažnosť.

Finančník Martin Kvietik zostáva vo väzbe
Na snímke finančník Martin Kvietik. Foto: TASR

Finančník Martin Kvietik zostáva väzobne stíhaný. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v pondelok (16. 5.) zamietol jeho žiadosť o prepustenie. Rozhodnutie nie je právoplatné, obhajoba podala sťažnosť. Zaoberať sa ňou bude Najvyšší súd (NS) SR. Informoval o tom obhajca obvineného Dušan Ivan.

Martin Kvietik sa nachádza od mája 2021 vo väzbe pre obvinenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s reštitučnými a nájomnými konaniami na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF).

Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti vo vzťahu k orgánom verejnej moci. „Takýto argument sa rozbíja sám osebe. Je nezmyselný, vo svojej podstate nelogický,“ zdôraznil Ivan.

Dokazovanie sa skončilo

Dokazovanie sa podľa jeho slov skončilo „Vyšetrovateľ len sporadicky vykoná nejaký procesný úkon. V podstate je od 22. októbra 2021 vo veci nečinný,“ tvrdí. Nevylučuje, že sa po rozhodnutí NS SR obrátia so sťažnosťou na Ústavný súd SR, prípadne na orgány mimo SR.

Väzobné stíhanie Martina Kvietika je podľa obhajcu „dôsledkom umelej kriminalizácie nášho klienta aj vo vzťahu k inej trestnej veci, v ktorej prebieha hlavne pojednávanie“. Martin Kvietik bol predtým väzobne stíhaný aj pre kauzu Dobytkár, konkrétne od júla 2020 do marca 2021.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko