Na hlavný obsah

Hamran odmietol informácie o avizovanom zásahu: Mrzí ma, že Kollár sadol Ficovi na lep

Tvrdí, že na bezpečnostnej rade nič také neodznelo.

Hamran odmietol informácie o avizovanom zásahu: Mrzí ma, že Kollár sadol Ficovi na lep
Na snímke prezident Policajného zboru Štefan Hamran. Foto: TASR

Policajný prezident Štefan Hamran v pondelok (16. 5.) kategoricky odmietol informácie, ktoré zazneli v mediálnom priestore z úst lídra Smeru-SD Roberta Fica. To, čo počul, ho „vyrušilo“ a informácie, ktoré zazneli, podľa neho nemajú „žiaden reálny základ“.

Hamran odmietol tvrdenia o tom, že sa chystá akcia, pri ktorej má dôjsť k zatýkaniu spomenutých osôb. „Na bezpečnostnej rade nič také neodznelo,“ povedal. Dodal, že ho mrzí, že Kollár „sadol na lep“ Ficovi napriek tomu, že si „bez problémov mohol overiť informácie, ktoré zazneli“.

„Mohol sa obrátiť na premiéra, ministra vnútra, mňa či ďalších ministrov,“ pokračoval. Ficovi vyčítal, že ako bývalý trojnásobný premiér sa odvolával na šumy. Tiež nepovažuje za vhodné, že ho šéf Smeru označoval za „zločinca, gaunera či telocvikára“. Dodal, že Fica nevníma ako „etalón pravdovravnosti“.

Kollár podľa Hamrana tiež zľahčoval kauzu odposluchov na poľovníckej chate. Šéf NR SR uviedol, že tam išlo len o „krájanie slaninky“. „Orgány činné v trestnom konaní (OČTK) tam videli viac než len krájanie slaninky,“ podotkol policajný prezident. Dodal, že Najvyšší súd vyslovil zákonnosť odposluchov.

Vyšetrovatelia majú podľa neho rozviazané ruky a pracujú v intenciách Trestného poriadku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko