Na hlavný obsah

Heger: Druhá svetová vojna je mementom aj pre naše životy

Krízy podľa neho zneužívajú extrémisti.

Heger: Druhá svetová vojna je mementom aj pre naše životy
Na snímke premiér SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: RTVS

Koniec druhej svetovej vojny si Slovensko pripomína v mimoriadne vypätej spoločenskej atmosfére, napísal v nedeľu na sociálnej sieti (8. 5.) premiér Eduard Heger (OĽANO).

„Režim ruského prezidenta Vladimíra Putina rozpútal na Ukrajine pod vymyslenými zámienkami nezmyselnú a desivú vojnu,“ uviedol Heger. Dodal, že v dôsledku nej zhoršuje sociálnu situáciu mnohých Slovákov rast cien a energií.

Z druhej svetovej vojny by si Slovensko malo podľa Hegera vziať viacero ponaučení. Krízy využívajú najmä extrémisti, napísal.

„Zostaňme demokratickou krajinou v pevnom zväzku s našimi spojencami v EÚ a Severoatlantickej aliancii. Druhá svetová vojna vypovedá aj o tom, do akých krajností sa vie ľudstvo dostať na základe manipulácie s informáciami pod vedením patologicky zlých vodcov a ich nenávistných ideológií,“ uviedol.

Svetový konflikt je tiež podľa neho mementom aj pre životy súčasných Slovákov. Napísal preto, že ak ich chcú prežiť v mieri, musia mať odhodlanie i prostriedky na to, aby mier ubránili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko