Na hlavný obsah

Heger vyhlásil, že je sklamaný z hlasovania parlamentu v súvislosti s Robertom Ficom

Je naďalej rozhodnutý stáť na čele vlády.

Heger vyhlásil, že je sklamaný z hlasovania parlamentu v súvislosti s Robertom Ficom
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

„Som sklamaný zo včerajšieho hlasovania parlamentu. Poslanci mali jedinečnú príležitosť dokázať, že časy, kedy má poslanec nezaslúžené privilégiá, sú preč. Nestalo sa tak, lebo poslanci koaličnej strany Sme rodina a, žiaľ, aj dve poslankyne OĽANO mali na vec iný názor,“ uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti.

Z 50-tich poslancov OĽANO za vydanie Roberta Fica na väzobné trestné stíhanie hlasovalo 48 poslancov. Pripomenul, že poslankyne Katarína Hatráková a Romana Tabák už nie sú členkami poslaneckého klubu.

„Toto je jediný dôsledok, ktorý sme mohli voči nim uplatniť, a ten sme aj urobili. Ostávame tak naďalej protikorupčným hnutím a klame ten, kto tvrdí opak,“ dodal.

Ostáva na čele vlády

Tiež pripomenul, že Robert Fico bude trestne stíhaný na slobode. „Orgány činné v trestnom konaní majú naďalej priestor vykonávať profesionálnu prácu tak ako voči ostatným nominantom a oligarchom Smeru, ktorí sa zaplietli do korupcie, rozkrádania a zneužívania právomocí verejného činiteľa a mnohí z nich sa už aj priznali,“ doplnil.

Premiér potvrdil, že je naďalej rozhodnutý stáť na čele vlády. „Nikdy sa zmeny nedosiahli bez siahodlhých diskusií a konfliktov. Ale tie reformy, čo sa nakoniec podarilo presadiť, posunuli Slovensko výrazne dopredu. Preto ani dnes nie je žiadny dôvod sa vzdať,“ vyhlásil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko