Na hlavný obsah

Slovensko robí všetko pre to, aby Ukrajina vyhrala vojnu, napísal Heger

Poďakoval sa Zelenskému za prejav v parlamente.

Slovensko robí všetko pre to, aby Ukrajina vyhrala vojnu, napísal Heger
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa poďakoval statusom na sociálnej sieti prezidentovi Ukrajiny Volodymyrovi Zelenskému za utorkový (10. 5.) príhovor prostredníctvom telemostu v slovenskom parlamente.

„Ak demokratické krajiny nepoľavia v pomoci Ukrajine, ak Ukrajina dostane zbraňové systémy, ktoré potrebuje, podarí sa jej zahnať ruskú armádu tam, kde bola pred 24. februárom,“ napísal premiér na sociálnej sieti s tým, že takto číta odkaz prezidenta Zelenského.

Skonštatoval, že Slovensko robí všetko, čo je v jeho silách, pre to, aby Ukrajina vyšla z vojny ako víťaz. V statuse však kritizoval aj niektorých opozičných poslancov, ktorí sa rozhodli ignorovať Zelenského prejav.

„Stále si kladiem otázku, ako je možné, že niektorí ľudia u nás a dokonca aj v parlamente schvaľujú ruskú agresiu. Zatvárajú si oči i uši, aby nepočuli tie strašné príbehy o zverstvách ruských vojakov. Aby nepočuli to úpenlivé volanie o pomoc spoza našej východnej hranice,“ napísal.

Dodal, že absencia ľudskosti a súcitu by podľa neho u týchto ľudí mohla znamenať, že by sa neštítili dopustiť sa ohavných činov aj na vlastnom národe. „Mali sme tu arizátorov, ktorí sa zasadili za slovenský holokaust, a mali sme tu aj mučiteľov a katov v komunistických žalároch, ktorí kántrili triednych nepriateľov. Zlo je stále prítomné medzi nami,“ priblížil.

Zelenskyj sa v utorok prihovoril poslancom slovenského parlamentu. Poďakoval sa Slovensku za vojenskú i humanitárnu pomoc a zároveň ho poprosil, aby bolo hlasom Ukrajiny v Európskom parlamente. Slovensko podľa neho môže byť príkladom v pomoci Ukrajine aj pre ostatné krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko