Na hlavný obsah

Historická budova SND je zatvorená, má byť nebezpečná

Národné divadlo zvažuje odvolanie.

Historická budova Slovenského národného divadla (SND) nie je bezpečným miestom. Tvrdí to Inšpektorát práce, ktorý zakázal jej používanie pre akúkoľvek činnosť.

Pre zastaranú techniku budovu od vlaňajšieho mája zatvorili len pre divadelníkov. Vedenie však priestory občasne prenajímalo na iné spoločenské akcie.

Dominanta Hviezdoslavovho námestia v Bratislave je zatvorená. Rozhodol o tom Inšpektorát práce. Hoci rozhodnutie ešte nie je právoplatné, vedenie SND ho rešpektuje.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Dôvodom vydania tohto zákazu bol nevyhovujúci technický stav zariadení, ktorý bezprostredne ohrozoval bezpečnosť a zdravie osôb nachádzajúcich sa v týchto priestoroch,“ povedala hovorkyňa Inšpektorátu práce Bratislava Iveta Tarabčáková.

„Zatvárame budovu definitívne, ale podrobíme to ešte nejakému skúmaniu, pripravujeme všetky revízie a porozprávame sa s Inšpektorátom práce. Zvažujeme odvolanie,“ uviedol generálny riaditeľ SND Matej Drlička.

Vedenie ešte vlani v máji uzatvorilo budovu pre divadelnú činnosť. Nákladné výťahy pre kulisy či elektrické ťahy neboli vo vyhovujúcom stave, preto ich vyradili z prevádzky.

Historickú budovu však občasne prenajímalo na spoločenské akcie. Aj to kritizovali sólisti Opery, ktorí po zákaze divadelnej činnosti stratili jednu scénu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko