Na hlavný obsah

K slovenskej hokejovej reprezentácii sa na MS vo Fínsku pripojí Martin Fehérváry

Pôjde o jeho tretiu účasť na MS.

K slovenskej hokejovej reprezentácii sa na MS vo Fínsku pripojí Martin Fehérváry
Na snímke Martin Fehérváry. Foto: TASR

K slovenskej hokejovej reprezentácii sa na MS vo Fínsku pripojí Martin Fehérváry. Obranca Washingtonu Capitals v noci na sobotu (14. 5.) prehral so svojím tímom v 6. súboji štvrťfinále play off Východnej konferencie NHL s Floridou Panthers 3:4 po predĺžení a klubová sezóna sa pre neho skončila.

Pre Fehérváryho pôjde o tretiu účasť na MS. Predtým Slovensko reprezentoval na MS v Dánsku (2018) a v Košiciach (2019). Vedenie reprezentačného tímu podá podrobnejšie informácie o jeho príchode na sobotnom tréningu pred večerným duelom s Nemeckom.

Podľa hovorcu SZĽH Petra Jánošíka „otázka už nie je, či sa pripojí, ale kedy a ktorý zápas stihne“, napísal sociálnej sieti.

Caps vypadli s víťazom základnej časti, držitelia Prezidentskej trofeje postúpili do 2. kola vyraďovačky prvýkrát od roku 1996. Fehérváry v noci na sobotu odohral takmer 21 minút, do štatistík si zapísal až tri mínusové body, sedem hitov a dve zblokované strely.

V sezóne odohral celkovo 79 zápasov v základnej časti, ďalších šesť pridal v play off. Na konto si pripísal 8 gólov a 9 asistencií.

Haščák: Potrebujeme ho

„Martin má záujem a záujem máme aj my. Ale najskôr musí prebehnúť telefonát s generálnym manažérom Washingtonu a potom oznámime, ako to dopadlo. Martina potrebujeme, uvidíme ako sa to bude odvíjať. Ak by mohol nastúpiť už proti Kanade bolo by to skvelé, ale nepredbiehajme,“ povedal pre slovenské médiá v dejisku asistent generálneho manažéra reprezentácie Oto Haščák.

Po príchode 22-ročného obrancu má realizačný tím ešte dve voľné miesta na súpiske. Pred štartom šampionátu zostali mimo nej obranca Martin Bučko a útočníci Adam Sýkora a Andrej Kollár. „Ak by prišiel Martin, tak tím opustí Bučko, keďže z tej trojice je on jediný obranca.“

V hre je aj príchod Erika Černáka, jeho Tampu čaká rozhodujúci siedmy zápas proti Torontu. „Ak by Tampa vypadla, tak ho oslovíme, ale viem, že mal počas sezóny veľa zranení,“ dodal Haščák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport