Na hlavný obsah

Kličko vyzval Kyjevčanov, aby sa nezhromažďovali

Zákaz vychádzania neplánuje zaviesť.

Kličko vyzval Kyjevčanov, aby sa nezhromažďovali
Policajt hliadkuje na ceste vedúcej do centra Kyjeva. Foto: TASR/AP

Primátor ukrajinského hlavného mesta Kyjev Vitalij Kličko v piatok (6. 5.) prostredníctvom platformy Telegram vyzval obyvateľov, aby cez víkend neorganizovali verejné zhromaždenia.

Uviedol, že aj keď v Kyjeve nevyhlásia zákaz vychádzania, hromadné podujatia sú v čase stanného práva zakázané. Informuje o tom denník The Guardian.

„Vyzývam Kyjevčanov – dnes nie je čas na hromadné podujatia či rekreáciu vo veľkých skupinách. Buďte opatrní a dodržiavajte bezpečnostné opatrenia v čase vojny,“ uviedol Kličko. Pripomenul, že v Kyjeve a jeho okolí platí zákaz navštevovať lesy a lesoparky, pretože sa v nich stále nachádza nevybuchnutá munícia.

„Tiež vás prosím, neignorujte letecké poplachy a okamžite choďte do úkrytu. V najbližších dňoch je vysoká pravdepodobnosť raketových útokov vo všetkých oblastiach Ukrajiny,“ zdôraznil Kličko. Uviedol tiež, že v Kyjeve posilnia hliadky.

Guardian pripomína, že po pravoslávnej Veľkej noci Ukrajinci zvyčajne vo veľkom počte navštevujú miesta posledného odpočinku svojich najbližších, avšak Kličko varoval, že „ak niekto chce ísť položiť kvety (na hroby), môže tak urobiť individuálne“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet