Na hlavný obsah

Klub postihli tragédie. Bratislava Capitals pokračuje v nadnárodnej lige

Cieľom klubu je hrdo reprezentovať Slovensko.

Klub postihli tragédie. Bratislava Capitals pokračuje v nadnárodnej lige
Na snímke logo iClinic Bratislava Capitals. Foto: facebook.com/iclinicbratislavacapitals

Hokejový klub iClinic Bratislava Capitals bude v novej sezóne 2022/2023 opäť súčasťou nadnárodnej súťaže Ice Hockey League (IHL). Pre bratislavské mužstvo pôjde o tretiu sezónu v nadnárodnej lige, kde okrem neho pôsobia tímy z Rakúska, Maďarska, Talianska a Slovinska.

Klub v tejto sezóne nedohral súťaž po tragických udalostiach, ktoré ho zasiahli. Požiadal preto vedenie ligy o prerušenie účasti v ďalších zápasoch sezóny. V novembri najskôr na ľade rakúskeho Dornbirnu skolaboval útočník Boris Sádecký. Bol vo vážnom stave a napokon skonal na zlyhanie srdca vo veku 24 rokov.

O dva dni neskôr tragicky zomrel aj viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek mladší.

Športovým riaditeľom klubu bude Peter Draisaitl, ktorý v minulosti pôsobil ako tréner tímu. „Čoskoro predstavíme verejnosti meno nového hlavného trénera mužstva, ako aj hráčov, ktorí nás budú reprezentovať. Kostru by mali tvoriť hokejisti zo Slovenska doplnení o kvalitných legionárov,“ uviedol Draisaitl vo vyhlásení.

Cieľom klubu je hrdo reprezentovať Slovensko v nadnárodnej lige, predvádzať atraktívny hokej, budovať a rozširovať hokejovú komunitu Capitals a dopriať divákovi neopakovateľný zážitok.

„Sme veľmi radi, že klub sa po niekoľkomesačnej pauze vracia na hokejovú mapu. Nedávne obdobie bolo pre mnohých z nás veľmi náročné. O to viac sa tešíme na výzvy, ktoré pred nami stoja. Klub iClinic Bratislava Capitals je mladý, ambície mu však nechýbajú. Verím, že v novej sezóne ICE Hockey League ich potvrdíme,“ povedal prezident klubu Ivo Ďurkovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport