Na hlavný obsah

Kollár sa zdrží pri hlasovaní o Ficovi. V jesenných voľbách sa bude Sme rodina spájať aj s opozíciou

Myslí si však, že Fico založil zločineckú skupinu.

Kollár sa zdrží pri hlasovaní o Ficovi. V jesenných voľbách sa bude Sme rodina spájať aj s opozíciou
Na snímke predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) sa zdrží pri hlasovaní v parlamente o súhlase s vydaním poslanca Roberta Fica (Smer-SD) do väzby.

Povedal to pre agentúru TASR s tým, že Sme rodina bude mať zelenú kartu. Túto istú informáciu poskytol aj minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) v nedeľnej (1. 5.) diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

„Osobne si myslím, že Robert Fico tu založil zločineckú organizáciu za účelom rozkrádania majetku nás všetkých,“ povedal Kollár. Myslí si, že za bývalých vlád tu boli naozaj predražené a rozkradnuté tendre.

Bol by však rád, keby polícia prišla s takými dôkazmi, že by to Ficovi vedela aj reálne dokázať. Následne by sa mohli podľa neho zmiznuté peniaze vrátiť a využiť pre ľudí.

„Urobiť z neho organizovanú zločineckú skupinu, lebo chcel prezradiť Kiskovo daňové tajomstvo, to je pritiahnuté za vlasy. Ja toho Fica nemám rád, ale nemôžeme chcieť prinavrátiť dôveru v právny štát konaním nejakej nezákonnosti,“ skonštatoval šéf parlamentu. Podčiarkol, že treba vždy merať rovnakým metrom.

Jesenné voľby, široké spektrum spolupráce

Kollár tiež povedal, že Sme rodina bude v jesenných spojených komunálnych voľbách vytvárať samostatné partnerstvá. Diskutuje o nich s koaličnými i opozičnými stranami.

Čo sa týka primátorských postov, v niektorých mestách chce Sme rodina navrhnúť vlastného kandidáta. Mená zatiaľ Kollár nekonkretizoval.

V Bratislave hnutie neplánuje postaviť protikandidáta súčasnému primátorovi Matúšovi Vallovi. „Vyzerá to, že vo veľa mestách sa budeme spájať s Hlasom-SD,“ doplnil.

Pri voľbe predsedov samosprávnych krajov hnutie podľa neho podporí kandidátov OĽANO v Žilinskom a Trnavskom kraji.

„Je možné a vysoko pravdepodobné, že možno v Košiciach budeme podporovať kandidáta z opozičných radov,“ doplnil. Čo sa týka Prešova, tam ešte hnutie podľa Kollára nemá finálne rozhodnutie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko