Na hlavný obsah

Lavrov: Západ proti Rusku rozpútal totálnu hybridnú vojnu

Nevie povedať, ako dlho ešte konflikt potrvá.

Lavrov: Západ proti Rusku rozpútal totálnu hybridnú vojnu
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Foto: TASR/AP

Celý svet ponesie následky totálnej hybridnej vojny, ktorú rozpútal proti Rusku Západ. Vyhlásil to v sobotu (14. 5.) podľa agentúry RIA Novosti ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Vo svojom vystúpení na schôdzke ruskej Rady pre zahraničnú politiku a obranu tiež povedal, že západné sankcie proti Rusku nedosiahnu zamýšľaný výsledok.

„Kolektívny Západ nám vyhlásil totálnu hybridnú vojnu a je ťažké predpovedať, ako dlho ešte bude trvať, ale je jasné, že následky pocítia bez rozdielu všetci,“ povedal Lavrov.

Sankcie proti Rusku

Šéf ruskej diplomacie okrem toho vyhlásil, že všetky pokusy amerických a európskych politikov izolovať Rusko sú odsúdené na neúspech. Mnohí odborníci o tom už hovoria „v kuloároch“, dodal podľa RIA Novosti.

USA a Európska únia počas viac ako dvoch mesiacov od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu prijali proti režimu prezidenta Vladimira Putina sériu bezprecedentných ekonomických postihov. Sankcie sa dotkli od prerušenia leteckej dopravy cez zmrazenie styku s radom veľkých bánk po embargo na dovoz uhlia.

Európska komisia začiatkom mája v rámci pripravovaného šiesteho balíka sankcií navrhla tiež do konca roka úplne ukončiť dovoz ruskej ropy. Opatrenie však odmieta podporiť Maďarsko, a tak sa o veci medzi členskými štátmi ďalej rokuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet