Na hlavný obsah

Lengvarský požiada premiéra o zvolanie koaličnej rady k návrhu výstavby nemocníc

Predkladať chce reálne riešenia.

Lengvarský požiada premiéra o zvolanie koaličnej rady k návrhu výstavby nemocníc
Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Foto: TASR

Z balíka peňazí na oddlžovanie nemocníc by sa mohlo vyčerpať okolo 300 miliónov eur. Vo štvrtok (5. 5.) o tom informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

„Proces je vo finálnej fáze, v priebehu dvoch či troch týždňov dôjde k jeho ukončeniu. Dôjde potom k zaplateniu sumy jednotlivým veriteľom,“ povedal Lengvarský.

Nemocnice sa mohli uchádzať o oddlženie v hodnote 575 miliónov eur. Ako tvrdí minister, celková suma má závisieť od toho, na aké skontá a zľavy pristúpia veritelia.

Nechystá sa podať demisiu

Minister požiada premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) o zvolanie koaličnej rady, kde predstaví návrh riešenia k výstavbe nemocníc, aby sa mohli využiť peniaze z plánu obnovy.

„Budem predkladať reálne riešenia, stihnuteľné do roku 2026,“ povedal minister. Dodal, že niektoré nemocnice budú dokončené úplne, iné budú v štádiu hrubej stavby. „Hovorím o štyroch až piatich nemocniciach, ktoré dokážeme postaviť,“ uviedol Lengvarský.

Minister zdravotníctva sa nechystá podať demisiu. Reagoval tak na vyjadrenie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Ten v stredu (4. 5.) uviedol, že Lengvarský, ktorého nominovalo jeho hnutie, je „zrelý na výmenu“. Priznal, že premiérovi už párkrát naznačil, aby Lengvarského z funkcie odvolal. 

O výmene na poste sa s premiérom Lengvarský nerozprával. „S pánom premiérom som sa bavil a nič také nenaznačoval,“ dodal minister.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko