Na hlavný obsah

Lesníci nenašli nelegálne krmoviská pre medvede

Oblasť skontrolovala aj enviropolícia.

Lesníci tvrdia, že nelegálne vnadiská v poľovnom revíri na Poľane nenašli. Reagujú tak na tvrdenia ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO). Podľa neho sa dostávajú medvede bližšie k ľuďom, pretože ich prikrmujú. Oblasť skontrolovala aj enviropolícia.

Fotografiami vnadísk so zvyškami jedla poukazoval šéf rezortu na hlavné príčiny, prečo medvede ohrozujú obyvateľov na Podpoľaní.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vnadenie sa stalo na Podpoľaní už vážnym problémom,“ vyhlásil minister v pondelok (16. 5.).

„Pán minister ukazuje fotografie z roku 2020, ktoré sú staré. Stále hovorí o mestskom parku v Banskej Bystrici a stále sa opakuje donekonečna. Sú to fotografie Štátnej ochrany prírody, sú na ich stránke,“ hovorí poslanec BBSK a organizátor protestného zhromaždenia v Detve Roman Malatinec (Hlas-SD).

„Niektoré sú staršie, ale máme absolútne čerstvé fotografie. To je nezmyselné vyhováranie sa. Pozrite, aj na Podpoľaní sa uskutočňuje politický boj. Máme tam niekoľko takých politických ‚vytečníkov‘, a tí si vymýšľajú,“ reagoval Budaj.

Štátne lesy tvrdia, že v poľovnom revíri Poľana, ktoré obhospodarujú, nie sú nelegálne vnadiská pre zver. Oblasť skontrolovala aj enviropolícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko