Na hlavný obsah

Letné školy prejdú zmenou, rezort vypíše výzvu do konca týždňa

Zapojí aj žiakov z Ukrajiny.

Letné školy prejdú zmenou, rezort vypíše výzvu do konca týždňa
Ilustračná snímka - deti v letnom tábore. Foto: RTVS

Rezort školstva vypíše výzvu na Letné školy do konca tohto týždňa. V porovnaní s minulým či predminulým rokom ich však upraví. Informovala o tom v pondelok (30. 5.) štátna tajomníčka ministerstva školstva Svetlana Síthová.

„Letné školy budú fungovať v tom istom modeli, ako ich poznáme, s jednou výnimkou – minulý rok fungovali od druhého júlového týždňa, teraz to bude od prvého júlového týždňa po koniec augusta,“ vysvetlila Síthová.

„Limit pre letné školy budeme iniciovať tak, aby bol minimálne dva týždne. S tým, aby sme zapojili aj deti a žiakov, ktorí prichádzajú z Ukrajiny. Je to dôležité pre ich sociálnu integráciu,“ doplnila.

Okrem letných škôl sa podľa nej bude rezort zameriavať sa aj na letné tábory. Pri tých však nebude zriaďovateľom škola a budú sa môcť zapojiť aj staršie deti.

„Budú to buď mládežnícke organizácie, alebo organizácie – napríklad centrá voľného času či základné umelecké školy,“ vysvetlila Síthová. Dodala, že sa týmto spôsobom budú môcť špecifikovať.

„Model letných škôl sa veľmi osvedčil, o čom svedčí aj to, že oproti prvému roku sa minulý rok zapojilo viac ako 400 škôl,“ uzavrela Síthová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko