Na hlavný obsah

MS 2022: Američania s treťou výhrou, Briti odolávali do polovice duelu

Prvý gól padol až v 29. minúte.

MS 2022: Američania s treťou výhrou, Briti odolávali do polovice duelu
Na snímke zľava britský brankár Jackson Whistle, americký hráč Austin Watson a dole jeho spoluhráč Adam Gaudette v zápase základnej B-skupiny Veľká Británia - USA. Foto: TASR/AP

Americkí hokejisti si pripísali vo štvrtok (19. 5.) tretiu výhru na majstrovstvách sveta. Veľkú Britániu zdolali v zápase B-skupiny 3:0 a dokopy majú na konte osem bodov. Ich súper je zatiaľ bez víťazstva.

Čakanie USA na prvý gól prelomil až v 29. minúte Ben Meyers, keď tečoval do britskej siete strelu Andrewa Peekea. Víťazstvo poistil v záverečnom dejstve Kieffer Bellows, ktorý sa postaral o ďalšie dva presné zásahy.

Jeho tím čaká najbližší zápas v sobotu o 11.20 h proti Švédsku. Briti nastúpia v piatok o 15.20 proti Fínsku.

Briti nevyužili presilovky

Američania sa nechávali v úvodnom dejstve nadmerne vylučovať a ich súper odohral v početnej výhode takmer osem minút. Briti však ani jednu presilovku nevyužili a USA sa dokonca dostali počas vlastných oslabení do viacerých brejkov. Prevahu potvrdzovali aj v plnom počte, no gólovo sa nepresadili.

V druhej tretine zvýšili tlak a súpera zavreli na niekoľko minút v jeho obrannom pásme. Gólovo z toho ťažil Meyers, ktorý v 29. minúte tečoval za Whistlov chrbát strelu Peekea.

Vyloženú šancu následne nepremenil Gaudette, keď zle trafil puk v lete z bezprostrednej blízkosti. Jeho tím nevyužil ani ďalšiu možnosť zvýšiť skóre v presilovke.

Následne sa na pomerne dlhý čas nedokázalo usadiť v pásme ani jedno z mužstiev. V záverečnej minúte sa opäť k slovu dostali zverenci Quinna, ktorí Britov točili, ale nevystrelili na bránku.

Do dvojgólového vedenia poslal svoje mužstvo Bellows po 58 sekundách tretej tretiny. Pri strele z uhla využil zlé postavenie Whistla – ten bol pri vzdialenejšej žŕdke a počas zmeny pozície sa od neho nešťastne odrazila strela do bránky.

Druhý presný zásah pridal Bellows o necelé tri minúty, keď umiestnil puk pod brvno počas presilovky. USA sa ešte do konca stretnutia dostali do viacerých väčších šancí, konečný výsledok však už nezmenili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport